Search
Close this search box.

Kiinteistöjen tarkastus

Homekoiratarkastus omakotitalossa

Varsinkin 1960 -70 ja -80 luvun taloissa on yleisesti riskirakenteita ja ratkaisuja. Riski homevauriolle kasvaa, mikäli talossa on esimerkiksi tasakatto, puuttuvat räystäät, valesokkeli, kaksoisbetonilattia, kosteuseristämättömiä maanvastaisia rakenteita, kipsilevyistä ilman kosteussuojaa tehty kylpyhuone, yläpohjan puuttuvat tai huolimattomasti asennetut höyrynsulut ja eristeet sekä vesikaton aluskatteet, vanhentunut talotekniikka, märkätilojen puuttuva vedeneriste, tiivistämättömät läpiviennit, irtonaiset laatat, tuulettumaton julkisivu, puutteellinen ilmanvaihto, hallitsemattomia ilmavuotoja, tukkeutuneet tai puuttuvat salaojat, väärin kallistuvat maakaadot, puutteellinen sadevesien poisohjaus, kasvillisuutta seinustoilla.

Poikkeava tunkkainen, pistävä, kostea maakellarimainen haju, epämääräinen selittämätön oireilu – jatkuva nuha, yskä, tulehdukset, päänsärky, silmäoireet, väsymys, niveloireet, nenäverenvuoto, lihasten nytkähtely voivat olla oire homevauriosta. Jos epäilet hometta, homekoiratarkastus on kustannustehokas, tarkka, luotettava, nopea ja pintoja rikkomaton tapa paikallistaa näkymätön homekasvusto rakenteiden sisältä.

Homekoiratarkastus kerros ja rivitalossa

Jos epäilet hometta osakkeessa, ota yhteys välittömästi isännöitsijään, mieluiten kirjallisena ja lähetä tiedonanto myös taloyhtiön hallitukselle. Tilaa sen jälkeen homekoiratarkastus. Asukas ei saa teettää ilman lupaa pintoja rikkovia rakennetutkimuksia, mutta homekoira löytää rakenteiden sisältä homevauriot ilman että pintoihin jää jälkiä. Homekoira on halpa, nopea, siisti ja luotettava alkuselvitysmenetelmä silloin kun hometta epäillään.

Asunto-osakeyhtiöissä yhtiö vastaa kunnossapitovelvollisuutensa mukaisesti rakenteista ja eristeistä, asukas pinnoista ja kalusteista. Homevaurio jää yleensä piiloon rakenteiden sisään. Koira etsii tarkasti kaikki rakenneosat ja haistaa homevaurioita myös materiaalikerrosten läpi.  Koira havaitsee myös haitallisia ilmavuotoyhteyksiä homeisiin rakenneosiin, ulkopintoihin tai varastotiloihin.

Homekoira­tarkastusten ammattilainen palvelukseesi

Ota meihin yhteyttä niin tarkastamme kohteesi home-ja kosteusvaurio-ongelmat.