Toimintamme

Hyvä sisäilman laatu on yhteinen asia

Home-ja kosteusvaurio-ongelma koskettaa Suomessa päivittäin yli 700.000 ihmistä. Heistä 400.000 altistuu kodeissa ja loput julkisrakennuksissa. Merkittävä osa Suomen rakennuskannasta on peruskorjausiässä.Yli 600.000 suomalaista saa erilaisia oireita altistuessaan homeille ja useat tuhannet vuosittain sairastuvat vakavasti. On tärkeää varmistaa tutkimuksin rakennusten kunto ja tätä kautta saada tietoa mahdollisia korjaustoimenpiteitä varten. Tämä ennaltaehkäisee terveyshaittojen syntymistä. Homekoiratutkimus on turvallinen, tarkka ja kustannustehokas tapa saada selvyys rakennuksen kunnosta ja tätä kautta sisäilman laadusta.

IMG_8751
Sisäilmaongelma on suuri työhyvinvoinnin heikentäjä. Sairauspoissaoloista kertyy merkittävä taakka sekä työnantajalle että tekijälle. Myös suuret kuntien sekä seurakuntien julkisrakennukset, kuten koulut, toimistot ja seurakuntatalot on mahdollista tutkia kustannustehokkaasti koiran avulla. Homekoiratutkimus on yksi työkalu kun arvioidaan rakennuksen mahdollisia purku-tai korjaustoimenpiteitä.
Tietoa kiinteistön korjaustarpeisiin
Homekoiraa voidaan käyttää alkuselvitysmenetelmänä homeen paikallistamisessa, selvittää korjaustarvetta ja sen laajuutta sekä tarkastaa homesaneerauksen tai tiivistyksen onnistuminen. Koiran havaintojen perusteella jatkotutkimukset ja toimenpiteet voidaan kohdentaa oikein.
Homekoira mukaan kiinteistönvälitystilanteisiin
Oma koti on useimmiten suurin rahallinen investointimme. Kiinteistön todellinen kunto ja sen perusteella muodostuva kiinteistön hinta-arvio halutaan selvittää puolueettomasti. Osto-ja myyntitilanteissa  on molempien osapuolien kannalta järkevää varmistaa tilojen terve ja turvallinen sisäilman laatu.